Počela rekonstrukcija Doma zdravlja u Srebrenici

Srna
Počela rekonstrukcija Doma zdravlja u Srebrenici

Srebrenica - Rotari klub Srebrenica uz podršku rotarijanaca iz Austrije obezbijedio je 150.000 KM, a opština učešće od 50.000 maraka za djelimičnu rekonstrukciju i sanaciju, te opremanje Doma zdravlja u ovom mjestu.

Predstavnik srebreničkog Rotari kluba Nedeljko Simić rekao je Srni da je završena kompletna rekonstrukcija svih laboratorijskih prostorija i toaleta kojom je obuhvaćena zamjena dotrajale stolarije te elektro, vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanje novih sanitarija i prostorije su potpuno obnovljene i uređene.


Nabavljen je i kompletan namještaj potreban za rad laboratorije.

Simić kaže da je naručena i za mjesec do dva Domu zdravlja treba da bude isporučena nova laboratorijska oprema koja će omogućiti kvalitetniji rad i analize kao obavljanje izvjesnog broja laboratorijskih analiza koje se do sada nisu vršile u ovoj ustanovi zbog zastarjele i djelimično neispravne opreme kojom je raspolagala.

“To će olakšati i pojeftiniti liječenje korisnika usluga ove ustanove koji su zbog prikupljanja određenih laboratorijskih nalaza morali više dana putovati u više mjesta u Republici Srpskoj i Srbiji što je iziskivalo velike troškove i pogoršanje njihovog zdravstvenog stanja”, ističe Simić.

On naglašava da će uz laboratorijsku opremu stići i rezerve reagenasa potrebne za rad laboratorije za period od godinu dana.

Simić kaže da je nakon obnove laboratorije počela realizacija druge faze ovog projekta koja obuhvata djelimičnu sanaciju krova i oluka, postavljanje snjegobrana, termoizolacije i nove fasade po standardima energetske efikasnosti.

Time će se omogućiti uštede energije i bolje zagrijavanje objekta uz manje troškove od dosadašnjih u zimskom periodu.

Prema Simićevim riječima, ovi radovi treba da budu završeni do sredine idućeg mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana