Počela obnova puta smrti

R. Đ.
Počela obnova puta smrti

Foča - Radnici preduzeća "Srbinjeputevi" počeli su u petak rekonstrukciju puta Foča - Šćepan Polje tokom koje će biti proširene najkritičnije dionice i krivine i postavljena ograda duga dva i po kilometra.

Zeleno svjetlo za početak radova dalo je preduzeće "Putevi RS", a rok za završetak posla je 60 dana.

Direktor "Srbinjeputeva" Neđeljko Pavlović kaže da prvi radovi podrazumijevaju uklanjanje rastinja i pripremu terena na potezu Brod na Drini - Šćepan Polje. U okviru ove prve faze prioritet je dat dionici od kampa Bastasi do granice sa Crnom Gorom.

- Prvo ćemo pripremiti dionicu za sanaciju, a zatim krećemo sa zemljanim radovima, proširivanjem puta i krivina i postavljanjem odbojnih ograda. Za početak krećemo od 15. kilometra ove dionice do granice sa Crnom Gorom - rekao je Pavlović.

Na hitnost rekonstrukcije puta nedavno su ukazali ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić i načelnik Foče Radisav Mašić. Alarm je upalila autobuska nesreća koju su u januaru izazvali katastrofalni uslovi na putu. Autobus koji je saobraćao ka Crnoj Gori sletio je u provaliju zbog uskog i zaleđenog puta, a poginule su tri djevojke iz Pala i Podgorice, dok je povrijeđeno 13 putnika.

Mašić je u petak rekao da je ovaj put prioritet za Foču i da očekuje da će radovi biti završeni do početka turističke sezone.

- Vrijednost radova u prvoj fazi je oko 623.000 maraka, a za sanaciju puta Brod na Drini - Šćepan Polje predviđeno je oko 1,5 miliona maraka - potvrdio je Mašić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana