Почела обнова пута смрти

Р. Ђ.
Почела обнова пута смрти

Фоча - Радници предузећа "Србињепутеви" почели су у петак реконструкцију пута Фоча - Шћепан Поље током које ће бити проширене најкритичније дионице и кривине и постављена ограда дуга два и по километра.

Зелено свјетло за почетак радова дало је предузеће "Путеви РС", а рок за завршетак посла је 60 дана.

Директор "Србињепутева" Неђељко Павловић каже да први радови подразумијевају уклањање растиња и припрему терена на потезу Брод на Дрини - Шћепан Поље. У оквиру ове прве фазе приоритет је дат дионици од кампа Бастаси до границе са Црном Гором.

- Прво ћемо припремити дионицу за санацију, а затим крећемо са земљаним радовима, проширивањем пута и кривина и постављањем одбојних ограда. За почетак крећемо од 15. километра ове дионице до границе са Црном Гором - рекао је Павловић.

На хитност реконструкције пута недавно су указали министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић и начелник Фоче Радисав Машић. Аларм је упалила аутобуска несрећа коју су у јануару изазвали катастрофални услови на путу. Аутобус који је саобраћао ка Црној Гори слетио је у провалију због уског и залеђеног пута, а погинуле су три дјевојке из Пала и Подгорице, док је повријеђено 13 путника.

Машић је у петак рекао да је овај пут приоритет за Фочу и да очекује да ће радови бити завршени до почетка туристичке сезоне.

- Вриједност радова у првој фази је око 623.000 марака, а за санацију пута Брод на Дрини - Шћепан Поље предвиђено је око 1,5 милиона марака - потврдио је Машић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана