Plesom i prodajom krofni skupili 7.860 maraka

S. Ta.
Plesom i prodajom krofni skupili 7.860 maraka

Prijedor - Na Svetosavskom dobrotvornom balu koji je u Prijedoru održan u nedjelju uveče u organizaciji Kola srpskih sestara prikupljeno je 7.860 maraka, a taj novac namijenjen je za nastavak izgradnje kuće osmočlanoj porodici Milinković iz Crne Doline.

Predsjednica Kola srpskih sestara Jadranka Mijić potvrdila je da je od prodaje krofni na balu prikupljeno 2.360 KM, dok su ostatak novca darovali učesnici bala.

Svoj doprinos humanitarnoj akciji dali su i Prijedorčani koji su se odrekli prihoda od nagrade za pobjedu u televizijskom kulinarskom šou programu “Luk ili med”. Riječ je o pobjedničkom trojcu Oliveri Brdar-Mirković, Aljoši Novakoviću i Gordanu Gambiroži.

- Oni su ustupili nagradu od 5.000 KM, a pored njih, Željko Šormaz odrekao se novčane protivvrijednosti zlatnika koji je pronašao u krofni u iznosu od oko 500 KM - istakla je Mijićeva.

Prijedorčani Nataša i Srećko Milinković i njihovih šestoro djece uskoro će sviti svoje porodično gnijezdo u novoj kući, zahvaljujući humanoj akciji koju je pokrenulo Kolo srpskih sestara.

Kuća je nedavno pokrivena, a porodica je donedavno živjela u trošnoj kući, staroj više od stotinu godina. Nezaposlenim roditeljima i dječici, uzrasta od tri do četrnaest godina, novi krov nad glavom i bolji uslovi za život bili su najveći san.

U programu ovogodišnjeg Svetosavskog bala učestvovali su članovi Srpskog pjevačkog društva “Vila” i Udruženja za njegovanje tradicije Prijedor, te Boro Dugić i Boban Prodanović, glumac prijedorskog pozorišta Dean Batoz i grupa “Nostalgija”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana