Плакета Кормаковој усталасала Добој

Срна
Плакета Кормаковој усталасала Добој

Добој - Плакета града Добоја за 2018. годину биће додијељена амбасадорки САД у БиХ Морин Кормак, а ту одлуку Скупштина града образложила је њеним изузетним залагањем и помоћи Добоју.

За ову одлуку јуче су гласала 22 одборника, четири су била против, док је један био уздржан.

Одборник СНСД-а Сања Вулић рекла је да је незадовољна што предлагач није прихватио да о приједлогу одлуке за градска признања буде гласано појединачно и да није коректно да плакета припадне Кормаковој.

- Има више појединаца и институција које су то заслужиле, јер су помогли Добоју и даље му помажу почевши од Србије и њеног предсједника Александра Вучића - рекла је Вулићева.

Одборник СП-а Ведран Глигорић сматра да је ову награду требало додијелити грчким хуманитарцима који су заборављени иако су непосредно након ратних сукоба знатно помагали породицама и дјеци погинулих у овој локалној заједници. Одборник ПДП-а Слободан Васиљевић каже да признање Кормаковој изазива амбивалентност.

- Америчка амбасада је много улагала у инфраструктуру, али не могу заборавити деведесете године прошлог вијека и однос западне алијансе према нашем народу - навео је Васиљевић.

Замјеник градоначелника Добоја Небојша Марић рекао да је одлука о избору Кормакове у складу са пристиглим приједлозима на јавни позив за додјелу признања и награда у 2018. години. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана