Petrovo: Isporučena flaširana voda

Srna
Petrovo: Isporučena flaširana voda

Petrovo - Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Voda" iz Petrova dostavili su danas flaširanu vodu javnim ustanovama i preduzećima koju su opštini Petrovo poklonili banjalučko preduzeće "Venera" i dobojska firma "MBB Đurić".

Volonteri Crvenog krsta su u centru Petrova podijelili flaširanu vodu građanima.

Sekretar Crvenog krsta Petrovo Marica Nikić izjavila je Srni da je danas podijeljen jedan od tri šlepera donirane vode i da će se podjela vode nastaviti i sutra prije podne.

Rezultati superanalize vode za piće, koju je obavio Institut za vode iz Bijeljine biće javnosti poznati u srijedu, 24. decembra, kao i rezultati superanalize koju su obavili stručnjaci Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, saznaje Srna u Javnom komunalnom preduzeću "Voda" iz Petrova koje je naručilac superanalize vode kod Instituta za vode u Bijeljini.

U Institutu za vode u Bijeljini rekli su Srni da ne mogu dati podatke o uzorkovanoj vodi, pošto je naručilac nove analize Javno komunalno preduzeće "Voda" iz Petrova, koje zvanično raspolaže svim podacima.

U JKP "Voda" rečeno je da će ti rezultati biti objavljeni kada stignu i rezultati analize iz Banjaluke.

U prvoj analizi, koju je obavila Agencija za bezbjednost hrane BiH, utvrđeno je da je u uzorku vode koji je uzet u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Petrovu količina žive 20 mikrograma u litru, što je 20 puta više od maksimalno dozvoljene, a u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Kakmužu 1,8 mikrograma po litru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana