Penzionerima u Gradiškoj Fejsbuk i vajber više nisu bauk

M. L.
Penzionerima u Gradiškoj Fejsbuk i vajber više nisu bauk

Gradiška - Osnove informatike i surfanje internetom više nisu nepoznanica za penzionere kojima je Narodna biblioteka Gradiška omogućila da u okviru projekta "Informatičko opismenjavanje članova biblioteke 65+" savladaju rad na računaru.

Zbog velike zainteresovanosti penzionera obuka se organizuje već treću godinu, a polaznici su, između ostalog, naučili kako da koriste "Fejsbuk", "skajp" i "vajber". Autor projekta Maja Dejanović istakla je da je obukom obuhvaćeno 20 polaznika.

- Cilj projekta jeste da se stariji građani informatički opismene, da nauče kako da surfuju i koriste pretraživač, šalju i-mejlove, kucaju tekstove i koriste komunikacione alate - rekla je Dejanovićeva.

Polaznici uglavnom govore da su odlučili da pohađaju kurs kako bi mogli da četuju sa porodicom i prijateljima u inostranstvu.

- Ovdje živim sama, djeca su mi daleko, pa sam zbog njih odlučila da savladam korišćenje interneta. Već sam jedan kurs prošla, a ponovo sam se prijavila da bih nadogradila znanje - rekla je Miljka Bubić.

U Narodnoj biblioteci Gradiška kažu da planiraju i jedan kurs dogodine.

_

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana