Пензионерима у Градишкој Фејсбук и вајбер више нису баук

М. Л.
Пензионерима у Градишкој Фејсбук и вајбер више нису баук

Градишка - Основе информатике и сурфање интернетом више нису непознаница за пензионере којима је Народна библиотека Градишка омогућила да у оквиру пројекта "Информатичко описмењавање чланова библиотеке 65+" савладају рад на рачунару.

Због велике заинтересованости пензионера обука се организује већ трећу годину, а полазници су, између осталог, научили како да користе "Фејсбук", "скајп" и "вајбер". Аутор пројекта Маја Дејановић истакла је да је обуком обухваћено 20 полазника.

- Циљ пројекта јесте да се старији грађани информатички описмене, да науче како да сурфују и користе претраживач, шаљу и-мејлове, куцају текстове и користе комуникационе алате - рекла је Дејановићева.

Полазници углавном говоре да су одлучили да похађају курс како би могли да четују са породицом и пријатељима у иностранству.

- Овдје живим сама, дјеца су ми далеко, па сам због њих одлучила да савладам коришћење интернета. Већ сам један курс прошла, а поново сам се пријавила да бих надоградила знање - рекла је Миљка Бубић.

У Народној библиотеци Градишка кажу да планирају и један курс догодине.

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана