Пале: Расписан конкурс за додјелу 60 стипендија

Срна
Пале: Расписан конкурс за додјелу 60 стипендија

Пале - Општина Пале расписала је конкурс за додјелу 60 студентских стипендија за академску 2018/2019. годину, за шта је у општинском буџету предвиђено 75.000 КМ, рекао је Срни шеф кабинета начелника ове општине Игор Иконић.

Иконић је истакао да су исплаћене све стипендије за прошлу годину, што им је омогућило да ове године на вријеме почну исплаћивати стипендије у мјесечном износу од 120 КМ. Он је навео да се конкурс односи на редовне студенте првог циклуса студија који студирају на јавним високошколским установама у БиХ и иностранству, а имају стално пребивалиште на подручју Пала.

“Најуспјешнијим студентима биће додијељено 20 стипендија. Пет стипендија добиће студенти који студирају у Србији, а пет стипендија намијењено је студентима са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица”, рекао је Иконић.

Осталих 30 стипендија биће додијељено студентима из социјално угрожених породица, студентима цивилним жртвама отаџбинског рата, дјеци погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студентима без једног или оба родитеља и студентима из породица са троје и више дјеце.

Критеријуми за утврђивање ранг-листе за додјелу стипендије су успјех у претходним студијским годинама, редовно уписана година студија, социјални статус, осим за категорије успјешних студената, студената студија у иностранству и студената са инвалидитетом.

Иконић је рекао да је, уз пријавни образац, потребно доставити и изјаву о непримању стипендије из других јавних извора стипендирања.

“Пријаве ће бити бодоване према критеријумима конкурса, у складу са правилником о додјели студентских стипендија из буџета општине Пале, на основу кога ће Комисија за додјелу студентских стипендија донијети приједлог ранг-листе и доставити је начелнику на разматрање”, рекао је Иконић.

Прелиминарна ранг-листа студената којима ће бити додијељене стипендије биће објављена у дневном листу “Глас Српске”, на огласној табли и званичној веб-страници општине Пале.

За сва додатна питања студенти се могу обратити општинској управи Пале путем телефона 057/226-592.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана