Пацијенти у Фочи добили магнетну резонанцу и дигитални рендген

Р. Ђ.
Пацијенти у Фочи добили магнетну резонанцу и дигитални рендген

Фоча - Центар за радиолошку дијагностику Универзитетске болнице Фоча од петка је богатији за савремену магнетну резонанцу и дигитални рендген апарат, који су значајан допринос унапређењу дијагностичких могућности и лијечењу пацијената из свих крајева Републике Српске и БиХ.

Савремену опрему, чија је вриједност око три милиона КМ, обезбиједила је Влада РС.

- Овим апаратима ојачали смо радиолошку службу и то је веома значајно, а све с циљем боље дијагностике и лијечења пацијената - рекао је директор болнице Вељко Марић.

Он је додао да се наставља опремање и модернизација ове установе, а међу првим новинама планирано је унутрашње опремање, савремена ангио сала, нови операциони блок и Центар за васкуларну хирургију. Марић је напоменуо да је те пројекте иницирао предсједник РС Милорад Додик, да је ресорни министар сагледао могућности и подржао, те да преостаје само да се они реализују у наредном периоду.

Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић изјавио је да је болница у Фочи са новом опремом добила много бољу дијагностику, те да је међу првима у Српској по квалитету васкуларне хирургије.

- Овдје мора да се формира посебан центар за васкуларну хирургију, јер је Фоча број један у Српској по томе и ту ћемо уложити новац за набавку опреме - рекао је Богданић.

Влада РС обезбиједила је и четири милиона КМ за потпуну реконструкцију Универзитетске болнице Фоча у оквиру пројекта "Енергетске ефикасности јавних зграда у Српској".

- Осим болнице, енергетску ефикасност спровешћемо и у Средњошколском центру, а план је да то проширимо и на друге установе - додао је начелник Фоче Радисав Машић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана