Ove godine milion KM za projekte u Višegradu

Srna
Ove godine milion KM za projekte u Višegradu

Višegrad - Vlada Srpske ove godine izdvojiće milion KM za različite projekte u Višegradu, potvrdila je ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić nakon razgovora sa načelnikom ove opštine Mladenom Đurevićem.

Gradska deponija, divlje deponije uz korito Drine, ogomne količine plutajućeg otpada, problemi su opštine Višegrad. U ovoj lokalnoj zajednici nadaju se da se kraj problemima uskoro nazire.

- U narednih mjesec dana u Višegradu će biti održan sastanak ministara ekologije Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, na kojem će se ozbiljnije pristupiti rješavanju problema i gradske deponije i plutajućeg otpada na rijeci Drini - rekao je Đurević.

Resorno ministarstvo obnovilo je ekološko dozvolu HE Višegrad, kojom su obuhvaćene nove aktivnosti koje bi Hidroelektrana trebalo da završi.

- Predviđeno je učešće HE Višegrad u rekonstrukciji kanalizacione mreže i pomoć u rekonstrukciji i sanaciji mosta koji je uništen ratnim dešavanjima 1992. godine u naselju Dušče - navela je Golićeva.

Opština Višegrad sa Pravobranilaštvom Republike Srpske ima veoma dobru saradnju, a posebno na rješavanju otkupa stanova u izbjegličkim naseljima Garča i Bikavac.

- Posebno bih želio da naglasim značaj odluka vezanih za otkup stanova izbjegličkih kategorija i nadamo se da će do kraja godine taj problem biti riješen - rekao je Milimir Govedarica, glavni pravobranilac.

U toku ove godine, kako je danas najavljeno, iz budžeta Srpske biće izdvojeno do milion KM pomoći opštini Višegrad za rješavanje infrastrukturnih, razvojnih i investicionih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana