Otvoreno dječije igralište u Gornjim Podgradcima

Srna
Otvoreno dječije igralište u Gornjim Podgradcima

Gradiška - Kod Doma kulture u Gornjim Podgradcima danas je otvoreno novoizgrađeno igralište vrijednosti oko 7.000 KM, a sredstva za izgradnju doniralo je preduzeće “Nova dipo” iz ove opštine.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je ovo drugo dječije igralište koja je izgrađeno nakon što je lokalana uprava uputila poziv svim firmama, koje posluju na njenom području, da doniraju sredstva.


On je za donaciju zahvalio preduzeću “Nova dipo”, jer je time pokazalo da je društveno odgovorno preduzeće i dodao da želi da sve mjesne zajednice na području opštine imaju što bolje uslove za život.

Adžić je istakao da djeca u Gornjim Podgradcima sada mogu da uživaju u lijepom ambijentu u dvorištu Doma kulture, koji je ranije obnovljen sredstvima UNDP-a i opštine Gradiška.

Predstavnik “Nove dipo” Miodrag Babić rekao je da je ovo preduzeće najznačajnij privredni subjekt u Podgradcima i da često učestvuje u donatorskim akcijama za pomoć sportskim aktivnostima, školi i crkvi u ovom mjestu.

Predsjednik Mjesne zajednice Gornji Podgradci Zvjezdan Panić rekao je da će u narednih nekoliko dana biti postavljene i klupe pred igrališta.

On je naveo da opština u ovoj godini u Gornjim Podgradcima gradi 2,5 kilometara lokalnih puteva, a da će uskoro početi igradnja trotoara u dužini od jednog kilometra uz regionalni put, koji će omogućiti bezbjednije kretanje đacima i mještanima.

Predsjednica Savjeta za društveni položaj žena i ravnopravnost polova Skupštine opštine Gradiška Ranka Parić Romoć rekla je da, osim zaposlenja, porodičnim ženama i majkama mnogo znače dječija igrališta, trotorari i sigurne saobraćajnice, jer se to poboljšava bezbjednost njihove djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana