Отворено дјечије игралиште у Горњим Подградцима

Срна
Отворено дјечије игралиште у Горњим Подградцима

Градишка - Код Дома културе у Горњим Подградцима данас је отворено новоизграђено игралиште вриједности око 7.000 КМ, а средства за изградњу донирало је предузеће “Нова дипо” из ове општине.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да је ово друго дјечије игралиште која је изграђено након што је локалана управа упутила позив свим фирмама, које послују на њеном подручју, да донирају средства.


Он је за донацију захвалио предузећу “Нова дипо”, јер је тиме показало да је друштвено одговорно предузеће и додао да жели да све мјесне заједнице на подручју општине имају што боље услове за живот.

Аџић је истакао да дјеца у Горњим Подградцима сада могу да уживају у лијепом амбијенту у дворишту Дома културе, који је раније обновљен средствима УНДП-а и општине Градишка.

Представник “Нове дипо” Миодраг Бабић рекао је да је ово предузеће најзначајниј привредни субјект у Подградцима и да често учествује у донаторским акцијама за помоћ спортским активностима, школи и цркви у овом мјесту.

Предсједник Мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић рекао је да ће у наредних неколико дана бити постављене и клупе пред игралишта.

Он је навео да општина у овој години у Горњим Подградцима гради 2,5 километара локалних путева, а да ће ускоро почети иградња тротоара у дужини од једног километра уз регионални пут, који ће омогућити безбједније кретање ђацима и мјештанима.

Предсједница Савјета за друштвени положај жена и равноправност полова Скупштине општине Градишка Ранка Парић Ромоћ рекла је да, осим запослења, породичним женама и мајкама много значе дјечија игралишта, троторари и сигурне саобраћајнице, јер се то побољшава безбједност њихове дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана