Отворени Дани позоришта у Сребреници

Срна
Отворени Дани позоришта у Сребреници

Сребреница - Манифестација "Дани позоришта у Сребреници" вечерас је отоврена у овом мјесту и трајаће до октобра. Мјесечно ће бити извођена једна представа, а биће организована и школа глуме за младе.

Отварајући манифестацију замјеник начелника Сребренице Нермин Аливуковић пожелио је Омладинском савјету и Културном центру Сребреница, који организују овај програм, да га успјешно реализују, да он постане традиционалан и престижан, те да афирмише ову средину.


Приликом свечаног отварања наступио је дјечији фолклорни ансамбл сребреничког Културно-умјетничког друштва "Васо Јовановић", затим су рецитовали ученици "Прве основне школе" Сребреница, а чланови плесне групе сребреничке "Куће добрих тонова" извели су двије плесне тачке.

Прву позоришну представу сутра ће извести Позориште младих из Зворника. Они ће играти дјечију представу "Трноружица" у сали Културног центра, од 11.00 часова.

Организатори су планирали да од 3. априла буде организована обука за младе који желе да се баве глумом. Обуку ће водити млади глумци Саша Икановић и Ђорђе Деурић.

Идућег мјесеца, 26. априла, од 19.00 часова, глумци бањалачког "ДИС театра" извешће представу "Пут и Лилипут".

Наредних мјесеци на програму ће бити представе "Маша и медо", "Државни лопов", "Ожалошћена породица" и "Ђавоља посла".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана