Отворена изложба путописних и умјетничких фотографија Од Дервенте до краја свијета

Срна
Отворена изложба путописних и умјетничких фотографија Од Дервенте до краја свијета

Дервента - Изложба путописних и умјетничких фотографија "Од Дервенте до краја свијета", аутора браће Сулејмана-Сукија и Хадиса Меденчевића, отворена је вечерас у Дому културе Хрватског културног друштва /ХКД/ "Напредак" у Дервенти, гдје је изложено укупно 50 фотографија.

Отварању изложбе присуствовао је амбасадор Чешке у БиХ Јакуб Скалник, начелник општине Дервента Милорад Симић и бројни посјетиоци.

Меденчевић каже да је као аутор посебно радостан што је изложба уприличена у обновљеном Дому културе, гдје је провео доста времена свирајући у оркестру.

"На сликама је наше путовање које смо забиљежили фотоапаратом и пренијели на фотографију. Изложене су слике настале од Калифорније, до Париза, БиХ, Москве, Хонг Конга и других дестинација гдје смо били", рекао је Меденчевић.

Организатори изложбе су Интернационални мултирелигијски и интеркултурни центар /IMIC/ "Заједно" и ХКД "Напредак" Дервента у оквиру манифестације "Дервентско срце" и уз покровитељство начелника општине Дервента.

Предсједник IMIC-а "Заједно" Милица Пелесић рекла је да већ 15 година активно раде на развоју културе, дијалога међу народом и да су у томе у великој мјери успјели.

"Вечерашња изложба је прва у низу догађаја које организујемо ове седмице у оквиру манифестације жДервентско срцеж", рекла је Пелесићева.

Изложба ће бити отворена до 1. септембра.

Амбасадор Чешке у БиХ Јакоб Скалник, који је данас први пут посјетио Дервенту, рекао је начелнику Симићу, са којим се састао прије изложбе, да је чуо да Дервента има репутацију града са најнижом стопом незапослености и добро развијено предузетништво.

"Свијет управо жели да у БиХ живе сложно сва три конститутивна народа, а у Дервенти је то веома лијепо видјети", рекао је Скалник.

Симић је истакао да га је обрадовала посјета амбасадора Чешке, и да ће разговоре наставити у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана