Otvoren prvi „Semberski sajam mesa“ u Bijeljini: Zdrava voda, hrana i klima neprocjenjiv resurs

Lj. A.
Otvoren prvi „Semberski sajam mesa“ u Bijeljini: Zdrava voda, hrana i klima neprocjenjiv resurs

Bijeljina - Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković izjavio je na otvaranju prvog „Semberskog sajma mesa - Dvorovi 2017“ u Bijeljini da lokalna zajednica i Vlada Srpske ulažu u privredu ovog regiona kako bi zdravi domaći proizvodi bili prepoznatljivi i na inostranom tržištu.

Gluhaković je rekao da brojne sajamske manifestacije u Bijeljini pokazuju bogat privredni i turistički kapacitet Semberije i Republike Srpske, ističući da su zdrava voda, zdrava hrana i zdrava klima neprocjenjiv resurs u turizmu.

On je najavio nastavak podrške republičke i lokalne vlasti u promociji domaćih proizvoda.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da su vrijedni i uspješni privrednici pravi zamajac razvoja, otvaranja radnih mjesta i boljeg života u Srpskoj.

Privrednik i domaćin „Semberskog sajma mesa“, direktor preduzeća „Globus“ Milenko Zupur rekao je da je cilj ove manifestacije da se svijetu pokaže kvalitet i raznovrsnost mesa i prerađevina od mesa iz Semberije. 

Sajam je okupio 26 izlagača, a pored prodajne izložbe mesa i mesnih prerađevina, posjetioci do 19. novembra mogu da vide i brojne prerađivače voća i povrća, predstavnike destilerija i vinarija, domaćih mlinova i pekara, proizvoda od meda, kao i štandove sa proizvodima domaće radinosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana