Отворен први „Семберски сајам меса“ у Бијељини: Здрава вода, храна и клима непроцјењив ресурс

Љ. А.
Отворен први „Семберски сајам меса“ у Бијељини: Здрава вода, храна и клима непроцјењив ресурс

Бијељина - Министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић изјавио је на отварању првог „Семберског сајма меса - Дворови 2017“ у Бијељини да локална заједница и Влада Српске улажу у привреду овог региона како би здрави домаћи производи били препознатљиви и на иностраном тржишту.

Глухаковић је рекао да бројне сајамске манифестације у Бијељини показују богат привредни и туристички капацитет Семберије и Републике Српске, истичући да су здрава вода, здрава храна и здрава клима непроцјењив ресурс у туризму.

Он је најавио наставак подршке републичке и локалне власти у промоцији домаћих производа.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да су вриједни и успјешни привредници прави замајац развоја, отварања радних мјеста и бољег живота у Српској.

Привредник и домаћин „Семберског сајма меса“, директор предузећа „Глобус“ Миленко Зупур рекао је да је циљ ове манифестације да се свијету покаже квалитет и разноврсност меса и прерађевина од меса из Семберије. 

Сајам је окупио 26 излагача, а поред продајне изложбе меса и месних прерађевина, посјетиоци до 19. новембра могу да виде и бројне прерађиваче воћа и поврћа, представнике дестилерија и винарија, домаћих млинова и пекара, производа од меда, као и штандове са производима домаће радиности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана