Отворен нови блок Дома здравља у Котор Варошу

Срна
Отворен нови блок Дома здравља у Котор Варошу

Котор Варош - У Котор Варошу данас је свечано отворен новосаграђени модерни здравствени блок Дома здравља "Свети Пантелејмон" за шта је 1,5 милиона КМ обезбиједила Фондација "Хајдар Алијев" из Азербејџана.

Објекат, површине од 850 метара квадратних, отворили су члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, извршни директор Фондације "Хајдар Алијев" Анар Алакбаров, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и директор Дома здравља Владимир Бибић.


Бибић је рекао да је изградња савременог Дома здравља примјер како заједнички могу бити реализовани велики пројекти.

"Котор Варош је добио породичну медицину, хитну помоћ, стоматологију, гинекологију, педијатрију, лабораторију, хигијенско-епидемиолошку заштиту, услуге 10 консултаната за различите области дијагностике и здравствене заштите, као и модерно санитетско возило жмерцедесж", навео је Бибић, који је пријатељима из Азербејџана уручио поклон, умјетничку слику которварошког сликара Бранка Русмира, као и захвалницу српском члану Предсједништва БиХ за подршку пројекту.

Иванић, на чију је иницијативу Фондација из Азербејџана донирала новац за изградњу новог блока Дома здравља, изразио је задовољство што је пројекат успјешно реализован.

"Ријеч је о најозбиљнијим радовима од изградње Дома здравља жСвети Пантелејмонж, након 40 година, прије свега захваљујући донацији пријатеља из Азербејџана", нагласио је Иванић.

Извршни директор Фондације "Хајдар Алијев" Анар Алакбаров рекао је новинарима да ће овај објекат имати вишеструку намјену, а уједно ће бити створени услови за бољу медицинску помоћ.

"Изградили смо 500 школа и подржали низ пројеката из области здравствене заштите у свијету, а посебно смо поносни на овај у Котор Варошу, који ће остати као успомена на сарадњу са пријатељима", истакао је Алакбаров.

Из буџета општине Котор Варош издвојено је 96.000 КМ за асфалтирање прилазног пута Дому здравља, као и за уређење комплетног круга ове установе.

"Ово је један од најважнијих дана за све становнике Котор Вароша и раднике Дома здравља, а посебно радује то што је изградња комплетног објекта окончана у предвиђеном року, уз висок ниво квалитета радова", рекао је начелник општине Зденко Сакан, који је Алакбарову уручио највише општинско признање - Златну повељу.

Савјетник министра здравља и социјалне заштите Миленко Грујичић подсјетио је да је Влада Републике Српске уложила знатна средства за реконструкцију објекта Дома здравља, чиме су побољшани услови за лијечење 12.308 регистрованих пацијената у девет тимова породичне медицине.

Осим личности из политичког и јавног живота Котор Вароша, Републике Српске и БиХ, свечаном отварању новог блока Дома здравља присуствовали су бројни становници ове локалне заједнице.

У забавном дијелу програма наступио је Дјевојачки ансамбл "Жубор".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана