Otvoren kružni tok u Milićima

Srna
Otvoren kružni tok u Milićima

Milići - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković u Milićima su danas svečano otvorili kružni tok u čiju izgradnju su Kompanija "Boksit" i Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" uložili više od 600.000 KM.

Izgradnju ove saobraćajnice su realizovali preduzeće "Zvornik-putevi" i "Boksitov" Sektor "Građevinarstvo".


Svečanost je upriličena u okviru obilježavanja Dana kompanije, a prisustvovao joj je veliki broj građana Milića, te predstavnika javnog i privrednog života opštine, regije i Republike.

Poslanik Višković novinarima je izjavio da otvaranjem ove kružne saobraćajnice, koja će na najbolji način riješiti pitanje bezbjednog odvijanja saobraćaja u gradskom području ove opštine, Milići mijenjaju svoj izgled i prerastaju u organizovaniju urbanu sredinu.

"Milići nisu više danas ono što su bili juče", rekao je Višković.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić novinarima je rekao da novootvoreni kružni tok mnogo znači građanima Milića.

"Ovo je i izuzetno dobar primjer saradnja Vlade Republike Srpske i lokalnih zajednica, odnosno jedne vrlo odgovorne kompanije kao što je žBoksitž. Ovo treba da bude primjer i poruka i ostalim lokalnim zajednicama, jer će Vlada sigurno prioritetno rješavati probleme, ukoliko ima saradnju ovoga tipa", rekao je Trninić.

U okviru svečanosti danas je u Milićima položen kamen temeljac za izgradnju stambene zgrade sa 40 stanova i podzemnom garažom sa 24 parking-mjesta, koja će se imati oko 3.300 metara kvadratnih stambenog i garažnog prostora.

Izgradnja zgrade koštaće oko 3.000.000 KM, rok za završetak je decembar 2018. godine, a komplektno projektovanje i investiciju obezbijedio je "Boksit", koji će biti i izvođač radova.

Kamen temeljac za izgradnju nove zgrade položili su radnik Jakov Madžarević i direktor "Bokstovog" sektora "Građevinarstvo" Borislav Kičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana