Отворен кружни ток у Милићима

Срна
Отворен кружни ток у Милићима

Милићи - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић и посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић у Милићима су данас свечано отворили кружни ток у чију изградњу су Компанија "Боксит" и Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" уложили више од 600.000 КМ.

Изградњу ове саобраћајнице су реализовали предузеће "Зворник-путеви" и "Бокситов" Сектор "Грађевинарство".


Свечаност је уприличена у оквиру обиљежавања Дана компаније, а присуствовао јој је велики број грађана Милића, те представника јавног и привредног живота општине, регије и Републике.

Посланик Вишковић новинарима је изјавио да отварањем ове кружне саобраћајнице, која ће на најбољи начин ријешити питање безбједног одвијања саобраћаја у градском подручју ове општине, Милићи мијењају свој изглед и прерастају у организованију урбану средину.

"Милићи нису више данас оно што су били јуче", рекао је Вишковић.

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић новинарима је рекао да новоотворени кружни ток много значи грађанима Милића.

"Ово је и изузетно добар примјер сарадња Владе Републике Српске и локалних заједница, односно једне врло одговорне компаније као што је жБокситж. Ово треба да буде примјер и порука и осталим локалним заједницама, јер ће Влада сигурно приоритетно рјешавати проблеме, уколико има сарадњу овога типа", рекао је Трнинић.

У оквиру свечаности данас је у Милићима положен камен темељац за изградњу стамбене зграде са 40 станова и подземном гаражом са 24 паркинг-мјеста, која ће се имати око 3.300 метара квадратних стамбеног и гаражног простора.

Изградња зграде коштаће око 3.000.000 КМ, рок за завршетак је децембар 2018. године, а комплектно пројектовање и инвестицију обезбиједио је "Боксит", који ће бити и извођач радова.

Камен темељац за изградњу нове зграде положили су радник Јаков Маџаревић и директор "Бокстовог" сектора "Грађевинарство" Борислав Кичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана