Отворен Клуб за тражење посла у Источној Илиџи

Срна
Отворен Клуб за тражење посла у Источној Илиџи

Источно Сарајево - Клуб за тражење посла, који је јуче отворен у просторијама Бироа за запошљавање Источна Илиџа, је мјесто гдје ће младима бити омогућено да стекну знања и вјештине релевантне за тражење посла, изјавио је директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић.

- Морам да нагласим да је завод константно у реформи и да нам је циљ индивидуални, појединачни рад и подизање компетенција незапослених лица како би наша привреда дошла до квалитетније радне снаге - рекао је Вујичић и додао да ће овај клуб, осим Источне Илиџе, покривати Источно Ново Сарајево. Он је подсјетио да је пројекат започет 2010. године с циљем да обухвати што више младих који ће проћи обуку и лакше доћи до запослења, те ће им помоћи у постављању личних циљева и јачању самопоуздања.

Међу члановима клуба је дипломирани инжењер пољопривреде Милица Љубенко која је на евиденцији Завода за запошљавање РС већ пет година, а до сада је углавном радила послове који нису из њене струке.

- Надам се да ћу уз помоћ овог пројекта додатно унаприједити знање и да ћу успјети да пронађем запослење у струци - истакла је Љубенкова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана