Otvoren Dom kulture u Maslovarama

Srna
Otvoren Dom kulture u Maslovarama

Kotor Varoš - U prisustvu brojnih zvanica iz političkog, kulturnog i društvenog života opštine Kotor Varoš danas je svečano otvoren Dom kulture u Maslovarama, koji je rekonstruisan u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", koji predstavlja zajedničku inicijativu vlada Švajcarske i Švedske.

Dom kulture je u potpunosti postao funkcionalan zahvaljujući angažmanu mještana Maslovara i ljudima dobre volje, koji su pružili nesebičnu podršku u sanaciji ovog objekta.


Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Maslovare Slobodan Jovičić je zahvalio načelniku opštine Zdenku Sakanu i ljudima iz UNDP-a, koji su prepoznali značaj ovog objekta za kulturni život ove mjesne zajednice.

"Na radost svih mještana danas smo otvorili novi Kulturni dom, koji će biti na usluzi kulturno-umjetničkim društvima, brojnim Udruženjima i mještanima", istakao je Jovičić.

On kaže da je opština Kotor Varoš finansirala rekonstrukciju objekta u iznosu od 30 odsto, a UNDP 70 odsto.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da je ovaj Dom kulture bio neophodan za mjesnu zajednicu Maslovare.

"Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da smo riješili problem ulaznih vrata, postavili smo novi parket, keramiku i stolariju, a sa novom rasvjetom smo riješili jedan gorući problem", naglasio je Sakan.

U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Brio-Rudar" Maslovare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana