Остављени „лежећи полицајци“ и санирана оштећења

Срна
Остављени „лежећи полицајци“ и санирана оштећења

Котор Варош - У Котор Варошу су постављени успоривачи брзине, односно „лежећи полицајци“, на мјестима који су грађани одредили као приоритетне, а санирана су и оштећења асфалта на три локације.

Начелник општине Зденко Сакан каже да је из буџета општине за ову намјену издвојено 6.135 КМ.


„На захтјев грађана постављени су успоривачи брзине у Улицама Стефана Немање, код Ламеле шест, и Доситеја Обрадовића, гдје гравитира велики број становништва и ђака“, рекао је Сакан.

Он је навео и да су санирана оштећења коловоза на раскрсници према насељу Брегови, на путу Стара пруга у мјесној заједници Врбањци и на путу у насељу Вечићи.

Општинска комисија у Котор Варошу извршила је и технички пријем радова на градилишту у Новом Насељу, гдје је завршено асфалтирање Улице патријарха Павла.

„Асфалтирано је 370 метара улице ширине 4,5 метара и нови тротоари ширине 1,5 метра, а осим тога трајно је ријешен и проблем оборинске канализације“, рекао је Сакан и додао да је ово једна од најфреквентнијих улица којој гравитира велики број становника.

Општинска комисија утврдила је да је једна од капиталних инвестиција, планираних буџетом у овој години, урађена у складу са предмјером радова на основу пројектне документације.

Извођач радова је било Грађевинско предузеће „Планум“ из Теслића, а средства за ову намјену обезбијеђена су одлуком о кредитном задужењу у Програму хитног опоравка од поплава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана