Osnovci iz Dervente ukrasili grad maštovitim defileom

Srna
Osnovci iz Dervente ukrasili grad maštovitim defileom

Derventa - U Derventi je održan 13. Međunarodni festival humora i dječijeg stvaralaštva u organizaciji Osnovne škole /OŠ/ "19. april".

Centralnu svečanost koja je održana u Sportskoj dvorani Derventa otvorio je zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić, koji je istakao da je prijatno iznenađen maštom učenika i nastavnika u kreaciji kostima, ali i cjelokupnim priređenim programom.

"Festival je postao prepoznatljiv sadržaj naše lokalne zajednice. Vjerujem da će i naredne godine biti prisutna mašta u pripremanju Festivala, a i do sada ste bili veoma maštoviti", rekao je Jeftić.

Direktor OŠ "19. april" Derventa Elvira Miljić zahvalila je svim nastavnicima i učesnicima, roditeljima i lokalnoj zajednici za podršku koju daju u organizaciji Festivala.

"Hvala svim učesnicima u defileu, ali i školama čiji su učenici poslali literarne radove. Zahvalnost dugujemo i načelniku opštine Miloradu Simiću, koji je uz nas sve godine organizacije manifestacije", rekla je Miljićeva.

Na konkurs za likovne nagrade pristiglo je 250, a za literarne 120 radova iz raznih krajeva Republike Srpske.

Prvo mjesto na literarnom konkursu osvojila je učenica Dragana Pejkić iz OŠ "Vaso Pelagić" Pelagićevo, a Povelju "Olja Milinković" dobila je OŠ "Đorđo Panzalović" Osinja za rad "Prijateljstvo".

U prostorijama škole organizovan je prijem gostiju i učesnika Festivala, nakon čega je organizovan defile ulicama grada.

Maštovitost nastavnog osoblja i učenika i ove godine bila je veoma vidljiva, a učenici su bili "prerušeni" u Indijance, sportiste, šumske vile, kaćune, voće i povrće, zastave, anđele, sove, zdravu hranu i obučeni u druge kostime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana