Основци из Дервенте украсили град маштовитим дефилеом

Срна
Основци из Дервенте украсили град маштовитим дефилеом

Дервента - У Дервенти је одржан 13. Међународни фестивал хумора и дјечијег стваралаштва у организацији Основне школе /ОШ/ "19. април".

Централну свечаност која је одржана у Спортској дворани Дервента отворио је замјеник начелника општине Синиша Јефтић, који је истакао да је пријатно изненађен маштом ученика и наставника у креацији костима, али и цјелокупним приређеним програмом.

"Фестивал је постао препознатљив садржај наше локалне заједнице. Вјерујем да ће и наредне године бити присутна машта у припремању Фестивала, а и до сада сте били веома маштовити", рекао је Јефтић.

Директор ОШ "19. април" Дервента Елвира Миљић захвалила је свим наставницима и учесницима, родитељима и локалној заједници за подршку коју дају у организацији Фестивала.

"Хвала свим учесницима у дефилеу, али и школама чији су ученици послали литерарне радове. Захвалност дугујемо и начелнику општине Милораду Симићу, који је уз нас све године организације манифестације", рекла је Миљићева.

На конкурс за ликовне награде пристигло је 250, а за литерарне 120 радова из разних крајева Републике Српске.

Прво мјесто на литерарном конкурсу освојила је ученица Драгана Пејкић из ОШ "Васо Пелагић" Пелагићево, а Повељу "Оља Милинковић" добила је ОШ "Ђорђо Панзаловић" Осиња за рад "Пријатељство".

У просторијама школе организован је пријем гостију и учесника Фестивала, након чега је организован дефиле улицама града.

Маштовитост наставног особља и ученика и ове године била је веома видљива, а ученици су били "прерушени" у Индијанце, спортисте, шумске виле, каћуне, воће и поврће, заставе, анђеле, сове, здраву храну и обучени у друге костиме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана