Основано удружење Бањалучани за свој град: Циљ бољи живот суграђана

А. Ј. Р.
Основано удружење Бањалучани за свој град: Циљ бољи живот суграђана

Бањалука - Група ентузијаста заљубљених у Бањалуку основала је удружење "Бањалучани за свој град" с циљем унапређења живота становника и промовисања љепота града на Врбасу.

Предсједник овог удружења Наум Голић истиче да ће се базирати на хуманитарни рад, као и на промоцију туристичке понуде, вјерског, историјског и културног насљеђа Бањалуке. Голић је додао да ће радити и на промоцији одрживог развоја и заштите животне средине.

- Прво дружење чланова, гдје смо разматрали кораке нашег дјеловања, одржано је прошле седмице у клубу "Кантри". Договорили смо се да поводом Васкрса обрадујемо неколико породица слабијег материјалног стања пакетима хране - рекао је Голић, истакавши да планирају и да финансирају екскурзију за неколико основаца. Додао је да ће расписати и занимљив конкурс за матуранткиње, које ће имати задатак да пошаљу цртеже са знаменитостима Бањалуке, а ауторке најбољих радова наградиће матурским хаљинама.

Секретар удружења "Бањалучани за свој град" Андреј Обрадовић каже да ће радити и на афирмацији спорта како би Бањалука поново била центар спортских дешавања, а школама спорта поклониће спортске реквизите.

Додао је да ће поднијети и иницијативу Градској управи да буде изграђена реплика фонтане која је некада красила парк "Петар Кочић", а која краси и лого овог удружења.

Оснивачи удружења, осим Голића и Обрадовића, су и Борис Дмитрашиновић, Драгана Ристић, Вања Зрнић и Ђорђе Драгојевић, а чланови могу бити сви Бањалучани који желе да својим радом помогну афирмацију града на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана