Осмогодишњаку Миленку Павловићу из Грабовачке Ријеке код Братунца најпотребније чизме и патике

К. Ћ.
Осмогодишњаку Миленку Павловићу из Грабовачке Ријеке код Братунца најпотребније чизме и патике

Братунац - Осмогодишњи Миленко Павловић из Грабовачке Ријеке код Братунца пожелио је да за новогодишње и божићне празнике добије нове чизме и патике.

То му је, каже, најпотребније да би имао обућу какву имају његови вршњаци. Овај дјечак скромних жеља живи са старом и болесном баком Станком откад је остао без родитеља.

- Миленкова мајка напустила је кућу послије смрти мог сина, а дијете је остало са мном. Добијамо мјесечно 120 марака социјалне помоћи и то су наша  примања - каже бака Станка и додаје да се скромни буџет увећа у љетњем периоду када приспије малина и када понешто заради током бербе.

Док бака брине о приходима, Миленко обавља кућне послове и храни стоку.

- Кад дођем из школе и завршим домаће задатке, помажем баки. Одем у оближњу шуму по дрва, исијечем их и унесем у кућу, а онда се враћам да нахраним козе - каже Миленко и додаје да су сада кратки дани и да нема много слободног времена да би се могао играти са вршњацима.

Овај дјечак и његова бака сналазе се у оскудној свакодневици без електричног шпорета, фрижидера, замрзивача.

- Живјели смо до маја прошле године у прилично оронулој кући. Један грађевински предузимач нам је поправио кућу која је сада условна за живљење - прича Станка.

Учитељица Љиљана Јаковљевић има само ријечи хвале за Миленка.

- Знам да обавља многе послове у домаћинству, али у школу долази уредан и пажљиво прати наставу. Миленко добро учи - каже она.

Иако се на први поглед чини да је Миленко прерано одрастао хватајући се у коштац са животним проблемима, овај осмогодишњак је, као и друга дјеца, окитио јелку да би у празничном амбијенту дочекао са баком Нову годину и Божић у свом дому.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана