Oronula zgrada policije u Foči dobija novi izgled

R. Đ.
Oronula zgrada policije u Foči dobija novi izgled

Foča - Obnovom stolarije, fasade i krova koja je u toku i koju finansira Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, nakon više od pola vijeka, zgrada Policijske uprave (PU) u Foči dobiće novi izgled.

Portparolka PU Foča Svjetlana Govedarica podsjeća da je zgrada sagrađena šezdesetih godina prošlog vijeka te da od tada, osim uvođenja grijanja, nije bilo značajnijeg ulaganja u objekat. Vremenom su i uslovi rada zbog dotrajalosti zgrade  postali otežani.

- Stolarija je bila u lošem stanju pa je unutra bilo jako hladno. Prozori su ledili tokom zime, krov prokišnjavao, a u kancelarijama je bilo vlage i zbog svega toga MUP RS je odlučio da sanira objekat - navela je Govedarica.

Nakon što je izabran najpovoljniji izvođač, preduzeće “Konstruktor” iz Foče, radovi su krenuli početkom marta.

- Do sada je sva stolarija zamijenjena, a slijedi sanacija krova, nova fasada, a potom ćemo urediti unutrašnjost. Zaposleni će dobiti bolje uslove za rad, a svi građani kvalitetnije i brže pružanje usluga - naglasila je Govedarica.

Osim zgrade PU, u Foči je novi izgled nedavno dobila i zgrada Osnovnog suda, podignuta još za vrijeme austrougarske vladavine na ovim prostorima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana