Оронула зграда полиције у Фочи добија нови изглед

Р. Ђ.
Оронула зграда полиције у Фочи добија нови изглед

Фоча - Обновом столарије, фасаде и крова која је у току и коју финансира Министарство унутрашњих послова РС, након више од пола вијека, зграда Полицијске управе (ПУ) у Фочи добиће нови изглед.

Портпаролка ПУ Фоча Свјетлана Говедарица подсјећа да је зграда саграђена шездесетих година прошлог вијека те да од тада, осим увођења гријања, није било значајнијег улагања у објекат. Временом су и услови рада због дотрајалости зграде  постали отежани.

- Столарија је била у лошем стању па је унутра било јако хладно. Прозори су ледили током зиме, кров прокишњавао, а у канцеларијама је било влаге и због свега тога МУП РС је одлучио да санира објекат - навела је Говедарица.

Након што је изабран најповољнији извођач, предузеће “Конструктор” из Фоче, радови су кренули почетком марта.

- До сада је сва столарија замијењена, а слиједи санација крова, нова фасада, а потом ћемо уредити унутрашњост. Запослени ће добити боље услове за рад, а сви грађани квалитетније и брже пружање услуга - нагласила је Говедарица.

Осим зграде ПУ, у Фочи је нови изглед недавно добила и зграда Основног суда, подигнута још за вријеме аустроугарске владавине на овим просторима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана