Organizovana izložba za pomoć Nikoli Šainoviću

Srna
Organizovana izložba za pomoć Nikoli Šainoviću

Derventa - Grupa slikara i fotografa iz Dervente organizovala je humanitarnu prodajnu izložbu fotografija i slika za pomoć sedamnaestogodišnjem Nikoli Šainoviću iz te opštine koji boluje od teškog oblika cerebralne paralize. Prodato je 40 radova i prikupljeno 1.290 KM.

"Cilj je da pomognemo. Nije dovoljno samo prodati djelo, već i pomoći ljudima za život, to je najbitnije", rekla je Ines Suljević Divnić, koja je ustupila pet radova za sinoćnju humanitarnu izložbu.


Izložbu, kojoj su u Centru za kulturu prisustvovali Nikola i njegovi roditelji Radmila i Nenad Šainović, otvorio je zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić.

"Derventski slikari i fotografi započeli su ovu akciju, koju moramo zajedno realizovati do kraja. Imamo cilj, jasne korake i vjerujem da ćemo sve uspješno privesti kraju", naveo je Jeftić.

Na izložbi je rečeno da su Nikolini roditelji, tražeći način kako da njihov sin komunicira sa okolinom, nabavili pomagalo - kompjuter koji se pokreće očima i ima funkciju da napisano izgovori, a nabavka tog pomagala košta 12.700 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana