Организована изложба за помоћ Николи Шаиновићу

Срна
Организована изложба за помоћ Николи Шаиновићу

Дервента - Група сликара и фотографа из Дервенте организовала је хуманитарну продајну изложбу фотографија и слика за помоћ седамнаестогодишњем Николи Шаиновићу из те општине који болује од тешког облика церебралне парализе. Продато је 40 радова и прикупљено 1.290 КМ.

"Циљ је да помогнемо. Није довољно само продати дјело, већ и помоћи људима за живот, то је најбитније", рекла је Инес Суљевић Дивнић, која је уступила пет радова за синоћњу хуманитарну изложбу.


Изложбу, којој су у Центру за културу присуствовали Никола и његови родитељи Радмила и Ненад Шаиновић, отворио је замјеник начелника општине Дервента Синиша Јефтић.

"Дервентски сликари и фотографи започели су ову акцију, коју морамо заједно реализовати до краја. Имамо циљ, јасне кораке и вјерујем да ћемо све успјешно привести крају", навео је Јефтић.

На изложби је речено да су Николини родитељи, тражећи начин како да њихов син комуницира са околином, набавили помагало - компјутер који се покреће очима и има функцију да написано изговори, а набавка тог помагала кошта 12.700 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана