Opštinski odbor i mladi SNSD-a postavili prvu klupu za majke dojilje u Brčkom

Srna
Opštinski odbor i mladi SNSD-a postavili prvu klupu za majke dojilje u Brčkom

Brčko - Brčanski Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ organizovao je danas druženje povodom akcije postavljanja prve klupe “Za mamu i bebu” za majke dojilje, na brčanskom izletištu Ficibajer, a akciju je podržao i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Gradonačelnik Milić je ovom prilikom istakao da je ovo lijepa akcija koja na neformalan način vrši promociju porodice i rasta nataliteta.

“Ovakvi gestovi su i nama koji smo u institucijama vlasti podrška za nekakve naše aktivnosti koje i planiramo provoditi kroz rad Vlade i Skupštine”, rekao je gradonačelnik Milić.

Milić je dodao da je u proteklom periodu izvršna i zakonodavna vlast učinila dosta na rješavanju ovog problema.

“Značajno smo povećali materinski dodatak kroz izmjene Zakona o dječijoj zaštiti i da on sada iznosi 416 KM za 12 mjeseci po jednom djetetu, zatim, tu je i aktivnost na pripremi pravilnika koji će omogućiti besplatan treći pokušaj vantjelesne oplodnje i Brčko je jedan od rijetkih gradova koji prednjači u tome”, rekao je Milić.

Gradonačelnik je dodao i da je u toku rekonstrukcija zgrade ginekologije i akušerstva u Brčkom i dodao da su to sve aktivnosti koje podstiču stvaranje porodice i rađanje djece.

“To sve opet nije dovoljno i mi ćemo se truditi da u narednom periodu kroz druge aktivnosti učinimo atmosferu u samom gradu takvom da se mladi lakše odlučuju na zasnivanje porodice i manje odlaze iz grada, a za to nam je potrebna podrška svih institucija”, naglasio je gradonačelnik.

Potpredsjednik Mladih socijaldemokrata /MSD/ Ljubomir Nišić istakao je da današnja aktivnost postavljanja klupa za majke dojilje jedna od prvih koju MSD Brčko planira da sprovodi u narednom periodu.

“Značaj ove aktivnosti je u tome da probudimo svijest o značaju porodice kod mladih ljudi, da se što veći broj mladih da se opridejeli za stvaranje porodice, rađanje djece, jer je to važno za sve nas, kao i budućnost ove sredine”, rekao je Nišić i dodao da je cilj akcije i da se podstaknu nadležni organi da mladima u tome pomognu.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske na predstojećim izborima Pelka Radušić rekla je da su postavljanjem klupe za dojilje htjeli da probude svijest kod mladih majki o tome koliko je bitna prehrana na prirodan način, bez aditiva i vještačke prehrane za novorođenčad.

“U budućnosti planiramo još sličnih projekata i ovo je tek prva klupa ove vrste, a biće ih još”, istakla je Radušićeva.

Današnjem događaju prisustvovali su istaknuti članovi SNDS-a Brčko i članovi MSD Brčko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana