Општински одбор и млади СНСД-а поставили прву клупу за мајке дојиље у Брчком

Срна
Општински одбор и млади СНСД-а поставили прву клупу за мајке дојиље у Брчком

Брчко - Брчански Савез независних социјалдемократа /СНСД/ организовао је данас дружење поводом акције постављања прве клупе “За маму и бебу” за мајке дојиље, на брчанском излетишту Фицибајер, а акцију је подржао и градоначелник Брчког Синиша Милић.

Градоначелник Милић је овом приликом истакао да је ово лијепа акција која на неформалан начин врши промоцију породице и раста наталитета.

“Овакви гестови су и нама који смо у институцијама власти подршка за некакве наше активности које и планирамо проводити кроз рад Владе и Скупштине”, рекао је градоначелник Милић.

Милић је додао да је у протеклом периоду извршна и законодавна власт учинила доста на рјешавању овог проблема.

“Значајно смо повећали матерински додатак кроз измјене Закона о дјечијој заштити и да он сада износи 416 КМ за 12 мјесеци по једном дјетету, затим, ту је и активност на припреми правилника који ће омогућити бесплатан трећи покушај вантјелесне оплодње и Брчко је један од ријетких градова који предњачи у томе”, рекао је Милић.

Градоначелник је додао и да је у току реконструкција зграде гинекологије и акушерства у Брчком и додао да су то све активности које подстичу стварање породице и рађање дјеце.

“То све опет није довољно и ми ћемо се трудити да у наредном периоду кроз друге активности учинимо атмосферу у самом граду таквом да се млади лакше одлучују на заснивање породице и мање одлазе из града, а за то нам је потребна подршка свих институција”, нагласио је градоначелник.

Потпредсједник Младих социјалдемократа /МСД/ Љубомир Нишић истакао је да данашња активност постављања клупа за мајке дојиље једна од првих коју МСД Брчко планира да спроводи у наредном периоду.

“Значај ове активности је у томе да пробудимо свијест о значају породице код младих људи, да се што већи број младих да се опридејели за стварање породице, рађање дјеце, јер је то важно за све нас, као и будућност ове средине”, рекао је Нишић и додао да је циљ акције и да се подстакну надлежни органи да младима у томе помогну.

Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске на предстојећим изборима Пелка Радушић рекла је да су постављањем клупе за дојиље хтјели да пробуде свијест код младих мајки о томе колико је битна прехрана на природан начин, без адитива и вјештачке прехране за новорођенчад.

“У будућности планирамо још сличних пројеката и ово је тек прва клупа ове врсте, а биће их још”, истакла је Радушићева.

Данашњем догађају присуствовали су истакнути чланови СНДС-а Брчко и чланови МСД Брчко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана