Општински одбор СП-а Котор Варош: Тешић и Жупљанин у трци за посланике

Д. Г.
Општински одбор СП-а Котор Варош: Тешић и Жупљанин у трци за посланике

Котор Варош - Општински одбор СП-а Котор Варош донио је одлуку о избору кандидата за посланике на октобарским општим изборима и опредијелио се да то буду Предраг Тешић и Слободан Жупљанин.

Тешић, који је предсједник которварошких социјалиста, биће кандидат за посланика у Представничком дому Парламента БиХ из изборне јединице један. Жупљанин ће бити адут у трци за посланика у Народној скупштини РС у изборној јединици три.

СП је у Котор Варошу обновио потпуно неактивну страначку инфраструктуру уочи локалних избора одржаних 2016. године када је за предсједника изабран Тешић. Социјалисти су послије избора поново постали респектабилан фактор на которварошкој политичкој сцени са два одборника у Скупштини општине и добрим резултатом Тешића у трци за начелника општине.

- СП је наставио да предано ради и јача и послије локалних избора и с правом очекујемо да значајно побољшамо резултат на општим изборима. Имамо одличну структуру људи, с једне стране искусне и успјешне, а са друге младе и образоване. Которварошки социјалисти ће бити хит и на предстојећим, као што су били и на локалним изборима - рекао је Тешић.

Паралелно са доношењем одлуке о кандидатима за посланике, СП је представио и још једно велико појачање. У странку у чијем је оснивању учествовао у Котор Варошу вратио се Александар Саша Петровић, који је био и одборник у Скупштини општине. Петровић је за вријеме рата био најмлађи мајор Војске РС и командант Другог батаљона 22. пјешадијске бригаде, а данас је предсједник Општинског одбора Организације старјешина Војске РС у Котор Варошу. Био је успјешан спортиста и дугогодишњи је предсједник Кошаркашког клуба Младост из Котор Вароша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана