Општина Зворник прославила крсну славу

Слободанка Савић
Општина Зворник прославила крсну славу

ЗВОРНИК - Општина Зворник прославила је у петак крсну славу Свету Петку Трнову, у храму посвећеном овој светици на Ђурђеву граду.

Свету Петку Трнову као своју славу прославили су у петак и Омладинска светосавска заједница и храм на Ђурђеву граду.

Након свете архијерејске литургије, коју је служио Његово преосвештенство владика зворничко-тузлански Василије, у пригодној бесједи он је рекао да је Бог, да би помогао човјеку, желио да му се приближи што више и зато му је послао своје посреднике, најприје свете анђеле, а послије светитеље и угоднике. Међу тим великим светињама била је и света Петка Трнова.

- У овим временима међу људима је мржња, међу човјечанством је неспокојство, људи врло често не знају шта да раде, којим путем да иду. Живимо у временима када људи једни друге физички нападају само зато што различито мисле, што су друге боје коже и што на други начин прилазе једном Богу - оцијенио је владика Василије, истакавши потребу да се људи моле једни за друге и да се сједињују са Христом што чешће преко светог причешћа.

Начелник општине Зворник Зоран Стевановић истакао је да ће овогодишња прослава крсне славе општине бити посебно запамћена и обиљежена због освештања плаца за изградњу нове саборне цркве у Зворнику.

- Послије готово 200 година дошло је на ред да се сагради један православни храм у самом граду и посебно сам срећан што сам, стицајем околности, начелник општине баш сада и мислим да је ово један нови дан у историји нашег града - истакао је Стевановић.

 Парастос погинулим борцима

Поводом славе општине Зворник служен је и парастос погинулим борцима Отаџбинског рата на централном спомен-обиљежју, након чега су цвијеће положили представници општине, општинске Борачке организације, Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана