Opština Rogatica kupila, pa ustupila vodovod

S. M.
Opština Rogatica kupila, pa ustupila vodovod

Rogatica - Odbornici Skupštine opštine Rogatica juče su na redovnoj sjednici donijeli odluku o kupovini stečajne mase Javnog preduzeća (JP) “Vodovod i kanalizacija” a.d. Rogatica i njenom ustupanju na korišćenje novoformiranom Javnom komunalnom preduzeću (JPK) “Vrela Seljani” a.d. Rogatica.

Od JP “Vodovod i kanalizacija” u stečaju opština je kupila cjelokupnu stečajnu masu u kojoj je nepokretna i pokretna imovina i potraživanja od kupaca u ukupnoj vrijednosti od 271.636 maraka.

Novac je obezbijeđen promjenom namjene preostalog dijela sredstava koja su akumulirana po osnovu dugoročnog zaduživanja opštine sa 900.000 maraka putem emisije obveznica za izgradnju prve faze bazena u Rogatici.

Kupljena nepokretna i pokretna imovina od stečajnog dužnika istom odlukom odmah je ustupljena na korišćenje novoformiranom JKP “Vrela Seljani”, dok će se potraživanja od kupaca prenijeti posebnim ugovorom koji će zaključiti načelnik opštine i direktor novog korisnika po pribavljenom mišljenju Pravobranilaštva RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana