Opština Gacko i dalje bez budžeta

Oleg Šuković
Opština Gacko i dalje bez budžeta

GACKO - Skupština opštine Gacko na desetoj redovnoj sjednici donijela je odluku o privremenom finansiranju iz budžeta opštine za period od 1. aprila do 30. juna ove godine.

Donesen je zaključak o umanjenju plata funkcionera opštine Gacko za 17,4 odsto, poštujući preporuke Vlade RS.

Kako je objašnjeno, na prethodnoj sjednici Skupštine opštine, koja je održana krajem decembra 2009 godine, donijeta je odluka o kreditnom zaduženju opštine u iznosu od tri miliona maraka, a za šta je potrebna saglasnost Vlade RS. Dok se čeka odgovor Vlade odbornici su odlučili da se do tada opštinske obaveze finansiraju iz privremenih izvora.

Odbornici su usvojili i izvještaj o radu SO Gacko za 2009. godinu.

Prihvaćena je i informacija koja se odnosi na plan rada Šumske uprave Gacko za 2010. godinu.

Donesena je i odluka o ustanovljavanju i dodjeli opštinskih nagrada i priznanja. Na prijedlog nadležne skupštinske komisije odlučeno je da se kao opštinska priznanja ustanove Povelja opštine Gacko i Plaketa Svete trojice, a koje će se dodjeljivati pojedincima, preduzećima i udruženjima građana za rad i djela koja zaslužuju opšte isticanje i priznanje.

Odbornici su usvojili Regulacioni plan "Centar 2", kao i Regulacioni plan "Klinje".

Usvajanje Regulacionog plana "Klinje" posebno je značajno jer su investitori pokazali veliku zainteresovanost za ulaganje na pomenutom području.

- Ovim planom je na terenu oko jezera Klinje predviđena izgradnja više turističko-ugostiteljskih objekata, luksuznih hotela, etno-sela, terena za rekreaciju, staza za jahanje i plaža - naveli su odbornici.

Donesena je odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Centra za socijalni rad i Narodne biblioteke.

Odlučeno je da opština Gacko pristupi izradi prostornog plana "Gornja Drina".

- Ovo je značajno jer je pomenutim prostornim planom, koji obuhvata opštine iz gornjedrinskog sliva, predviđeno da rubni dijelovi opštine Gacko pripadnu Nacionalnom parku Sutjeska. Riješeni su svi dospjeli imovinsko-pravni odnosi - naveli su odbornici.

Studenti

SO je usvojila i odluku o umanjenju koeficijenta koji određuju visinu stipendije za deset odsto. Cilj ove odluke je da svi studenti iz opštine Gacko koji ispunjavaju opšte uslove dobiju stipendiju, a njihov broj prelazi 200.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana