Општина Гацко и даље без буџета

Олег Шуковић
Општина Гацко и даље без буџета

ГAЦКО - Скупштина општине Гацко на десетој редовној сједници донијела је одлуку о привременом финансирању из буџета општине за период од 1. априла до 30. јуна ове године.

Донесен је закључак о умањењу плата функционера општине Гацко за 17,4 одсто, поштујући препоруке Владе РС.

Како је објашњено, на претходној сједници Скупштине општине, која је одржана крајем децембра 2009 године, донијета је одлука о кредитном задужењу општине у износу од три милиона марака, а за шта је потребна сагласност Владе РС. Док се чека одговор Владе одборници су одлучили да се до тада општинске обавезе финансирају из привремених извора.

Одборници су усвојили и извјештај о раду СО Гацко за 2009. годину.

Прихваћена је и информација која се односи на план рада Шумске управе Гацко за 2010. годину.

Донесена је и одлука о установљавању и додјели општинских награда и признања. На приједлог надлежне скупштинске комисије одлучено је да се као општинска признања установе Повеља општине Гацко и Плакета Свете тројице, а које ће се додјељивати појединцима, предузећима и удружењима грађана за рад и дјела која заслужују опште истицање и признање.

Одборници су усвојили Регулациони план "Центар 2", као и Регулациони план "Клиње".

Усвајање Регулационог плана "Клиње" посебно је значајно јер су инвеститори показали велику заинтересованост за улагање на поменутом подручју.

- Овим планом је на терену око језера Клиње предвиђена изградња више туристичко-угоститељских објеката, луксузних хотела, етно-села, терена за рекреацију, стаза за јахање и плажа - навели су одборници.

Донесена је одлука о расписивању јавног конкурса за избор и именовање директора Центра за социјални рад и Народне библиотеке.

Одлучено је да општина Гацко приступи изради просторног плана "Горња Дрина".

- Ово је значајно јер је поменутим просторним планом, који обухвата општине из горњедринског слива, предвиђено да рубни дијелови општине Гацко припадну Националном парку Сутјеска. Ријешени су сви доспјели имовинско-правни односи - навели су одборници.

Студенти

СО је усвојила и одлуку о умањењу коефицијента који одређују висину стипендије за десет одсто. Циљ ове одлуке је да сви студенти из општине Гацко који испуњавају опште услове добију стипендију, а њихов број прелази 200.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана