Омиљено излетиште Фочака добило расвјету: Под Забрану и у вечерњим часовима

Р. Ђ.
Омиљено излетиште Фочака добило расвјету: Под Забрану и у вечерњим часовима

Фоча - Пут до планинарског дома Забрана, омиљеног излетишта бројних Фочака, добио је расвјету, захваљујући чему ће љубитељи природе и планинари моћи и у вечерњим часовима да уживају у шетњи и рекреацији.

Расвјета је постављена у оквиру пројекта "Подршка младима у локалним заједницама у БиХ" који реализује група младих у Фочи, уз подршку Међународне организације за миграције (ИОМ).

Основци и средњошколци први су се упустили у вечерњи поход на Забрану. Међу њима су били средњошколци Павле Зеловић и Марија Малиш, који су и учесници пројекта.

- Сада је далеко безбједније и лакше да се прошета и у вечерњим сатима до Забране јер је ово излетиште веома лијепо и посјећено. Поход је био врло интересантан, дружили смо се у природи, запаљена је и ватра и направљена лијепа атмосфера - каже Зеловић.

Марија сматра да је овај пројекат од великог значаја за локалну заједницу, првенствено младе.

-  Сада је безбједнији одлазак до Забране и повратак, а мислим да ће се сада више младих окренути планинарењу, здравом животу и боравку у природи - каже Малишева.

Средства у износу од 12.500 марака за изградњу и постављање расвјете заједно су обезбиједили  ИОМ, општина Фоча и предузеће "Симинг трејд", а подршку реализацији пружиле су и остале локалне установе и предузећа.

У оквиру истог пројекта ускоро ће бити завршено и постављање спортских реквизита у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини, Горње поље и Центар. Пројекат Пројекат "Подршка младима у локалним заједницама у БиХ" подржава УСАИД, амбасаде Италије и Велике Британије у БиХ, а осим Фоче реализује се у још 14 локалних заједница у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана