Око 500 вјерника са врбицама прошетало Грaдишком

Срна
Око 500 вјерника са врбицама прошетало Грaдишком

Градишка - Лазарева субота - Врбица прослављена је данас у Градишци а у свечаној поворци прошетало је око 500 вјерника, углавном дјеце, носећи гранчице врбе.

Поворка се кретала главном Видовданском улицом, од Основне школе "Данило Борковић" до храма Покрова Пресвете Богородице, гдје је служена Света литургија и освештана врбица.

Градишки архијерејски намјесник Мирко Милисавић рекао је да је Исус Христос седам дана прије Васкрсења потврдио своју божанску моћ.

Свештеник Милисавић је истакао да су бројна дјеца данас у Градишци потврдила припадност православној цркви, те подсјетио на Христов позив "пустите дјецу мени, јер је тако и Царство небеско".

"Данас је оживљен догађај када су прва дјеца показала највећу радост у дочеку Исуса Христа приликом његовог уласка у Јерусалим. Дјеца су наш понос и само има треба помоћи у синергији цркве и школе као олтара вјере и знања. Тако ћемо имати здраве личности", рекао је прота Милисавић

Према његовим ријечима, Исус Христ дао је смисао овоземаљском животу побједом живота над смрћу.

Он је нагласио да у току велике седмице, од Великог понедјељка па до Васкрса, вјерници највише треба да покажу припадност Светој цркви, показујући то умножењем поста и причешће.

"Врхунац вјере јесте приступање светој тајни причешћа, којом се људи сједињују са својим спаситељем", поручио је Милисавић.

Лазарева субота, односно Врбица, увијек се слави уочи Цвијети, празника уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим, којим се завршава шеста недјеља Васкршњег поста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана