Огорчене породице српских жртава

Огорчене породице српских жртава 30.06.2010 22:00 | Кристина Ћирковић

СРЕБРЕНИЦA - Породице и родбина убијених мјештана Брежана одали су јуче пошту својим најмилијим и упозорили Тужилаштво и Суд БиХ да за 32 свирепо убијена српска цивила у том сребреничком селу још нико није одговарао.

- Немам чему да се надам нити кога да очекујем, јер сам 30. јуна 1992. године остала без оба сина Мирослава и Драгослава, као и супруга Милисава, које су наше комшије масакрирале и запалиле - рекла је Милева Ранкић изразивши огорчење што за тај злочин још нико није одговарао.

Због неправде према српским жртвама огорчена је и Рада Милошевић која је рекла да је тог дана на кућном прагу, убијен њен дјед Драго, који је имао 88 година.

- Убили су све цивиле, који нису могли побјећи. Прије 18 година страдао је и четрнаестогодишњи дјечак Љубомир Јосиповић, те старица Достана и њена глувонијема кћерка Крстина - рекла је Милошевићева.

Да је због некажњених злочинаца данас тешко било шта рећи о страдању у Брежанима истакао је секретар Борачке организације Милош Миловановић.

- Постоје живи свједоци стравичног масакра мјештана у овом српском селу, али и велике неправде јер још нико није одговарао за организовање етничког чишћења. Нико није одговарао за свирепа убиства људи, који су вијековима живјели на овим просторима - истакао је Миловановић додајући да преживјели никада неће престати да траже правду за српске жртве у Брежанима и другим српским селима око Сребренице.

Парастосу и полагању цвијећа код спомен-обиљежја, које су у знак сјећања на невино страдале Србе изградили мјештани овог села, присуствовало је више од стотину људи.

Муслимани палили куће

У Брежане су на јучерашњи дан прије 18 година око пет часова ујутру упале јаке муслиманске снаге из Сребренице и околних села, те починиле стравичан злочин и попалиле свих 60 српских кућа.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица