Ognjen korak bliže ozdravljenju poslije 11 godina budne kome

M. L.
Ognjen korak bliže ozdravljenju poslije 11 godina budne kome

Laktaši - Zahvaljujući ljekarima u poliklinici u Zagrebu koji robotikom vraćaju pokrete, Ognjen Dragojević (24) iz Laktaša, koji se već 11 godina nalazi u stanju budne kome, počeo je da dobija mišićnu masu, što je prvi korak ka ozdravljenju.

- Konkretni rezultati znaće se nakon mjesec dana provedenih na terapiji, ali dok ne povrati mišićnu masu, i sve drugo je nemoguće. Vlasnik poliklinike nam je poklonio još jedan termin dnevno za terapiju, što će sigurno povećati šanse za oporavak mog sina - rekao je Ognjenov otac Ljubinko Dragojević, koji se nedavno vratio iz Zagreba.

On je dodao da nema riječi kojima bi zahvalio svima koji su pomagali i pomažu da njegov sin ozdravi.

- Nakon što je "Glas Srpske" objavio priču o mom Ognjenu, mnogi su nam pomogli. Smještaj i hranu u Zagrebu za suprugu i sina sam platio za ovaj mjesec. Nadam se da ćemo uspjeti sakupiti još bar 4.000 KM kako bismo i maj i jun tamo proveli bezbrižno - dodao je Dragojević.

Ognjen je kao četrnaestogodišnjak doživio saobraćajnu nesreću, nakon koje je zbog gušenja zapao u  kliničku smrt. Iako su ljekari u laktaškom Domu zdravlja uspjeli da ga ožive, nedostatak kiseonika ostavio je posljedice na rad mozga. Od početka aprila on je na liječenju u Zagrebu, a novac za terapije odobrio je Fond zdravstvenog osiguranja RS.

Svi koji žele da pomognu da se ovaj mladić probudi iz stanja u kojem se nalazi i stane na noge mogu uplatiti novac na žiro račun u NLB Razvojnoj banci, broj: 5620998111233032 na ime Ljubinko Dragojević, broj telefona 065/376-468.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana