Огњен корак ближе оздрављењу послије 11 година будне коме

М. Л.
Огњен корак ближе оздрављењу послије 11 година будне коме

Лакташи - Захваљујући љекарима у поликлиници у Загребу који роботиком враћају покрете, Огњен Драгојевић (24) из Лакташа, који се већ 11 година налази у стању будне коме, почео је да добија мишићну масу, што је први корак ка оздрављењу.

- Конкретни резултати знаће се након мјесец дана проведених на терапији, али док не поврати мишићну масу, и све друго је немогуће. Власник поликлинике нам је поклонио још један термин дневно за терапију, што ће сигурно повећати шансе за опоравак мог сина - рекао је Огњенов отац Љубинко Драгојевић, који се недавно вратио из Загреба.

Он је додао да нема ријечи којима би захвалио свима који су помагали и помажу да његов син оздрави.

- Након што је "Глас Српске" објавио причу о мом Огњену, многи су нам помогли. Смјештај и храну у Загребу за супругу и сина сам платио за овај мјесец. Надам се да ћемо успјети сакупити још бар 4.000 КМ како бисмо и мај и јун тамо провели безбрижно - додао је Драгојевић.

Огњен је као четрнаестогодишњак доживио саобраћајну несрећу, након које је због гушења запао у  клиничку смрт. Иако су љекари у лакташком Дому здравља успјели да га оживе, недостатак кисеоника оставио је посљедице на рад мозга. Од почетка априла он је на лијечењу у Загребу, а новац за терапије одобрио је Фонд здравственог осигурања РС.

Сви који желе да помогну да се овај младић пробуди из стања у којем се налази и стане на ноге могу уплатити новац на жиро рачун у НЛБ Развојној банци, број: 5620998111233032 на име Љубинко Драгојевић, број телефона 065/376-468.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана