Održano Šahovsko prvenstvo članova Udruženja penzionera Republike Srpske

Srna
Održano Šahovsko prvenstvo članova Udruženja penzionera Republike Srpske

Bijeljina - Na završnom turniru Šahovskog prvenstva članova Udruženja penzionera Republike Srpske u Bijeljini učestvovalo je 66 najbolje plasiranih pojedinaca sa kvalifikacionih takmičenja u kojima je nastupilo više od 2.000 penzionera, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Srpske.

Finalno takmičenje održano je od 15. do 17. septembra u prelijepom ambijentu Etno sela "Stanišići", u organizaciji Udruženja penzionera Republike Srpske i pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Srpske i Fonda PIO.


Otvarajući završnicu šahovskog turnira, direktor Fonda PIO Mladen Milić rekao je da su učesnici prvenstva bili penzioneri iz 45 opštinskih ili gradskih udruženja širom Republike Srpske.

Nakon tri takmičarska dana najbolje plasirani su Nedeljko Bavrlić iz Gradiške, Mile Vuković iz Foče i Slobodan Jelić iz Modriče.

Za 10 najuspješnijih takmičara dodijeljene su novčane nagrade u iznosu od 50 do 250 KM, diplome i knjige, dok su tri prvoplasirana osvojila i pehare.

Organizator je dodijelio i dvije posebne novčane nagrade-Nedeljki Pralica kao najbolje plasiranoj nenagrađenoj ženi i Bošku Stegiću /81/ iz Novog Grada kao najstarijem i najbolje plasiranom nenagrađenom muškarcu.

U saopštenju Fonda PIO se navodi da je na završnici ovog jedinstvenog šahovskog takmičenja za prvaka Republike Srpske u šahu, u kategoriji penzionera, odata zahvalnost brojnim organima i institucimjama koji su, kao i prethodnih godina, pomogli da i ovo 17. šahovsko prvenstvo protekne u najboljem redu i zadovoljstvu učesnika.

"Sa ovog prvenstva učesnici nose utiske da je ovo šahovsko takmičenje potvrdilo smisao svog postojanja, da se penzioneri iz svih opštinskih i gradskih udruženja u Republici Srpskoj međusobno takmiče u šahu, a iznad svega druže i razmjenjuju iskustva", zaključuju u Fondu.

Takmičenje je održano prema zvaničnom švajcarskom sistemu FIDE varijanta, uz sva pravila i poštovanje kompjuterskog parovanja i odluka glavnog sudije, kao konačnih i izvršnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana