Одржано Шаховско првенство чланова Удружења пензионера Републике Српске

Срна
Одржано Шаховско првенство чланова Удружења пензионера Републике Српске

Бијељина - На завршном турниру Шаховског првенства чланова Удружења пензионера Републике Српске у Бијељини учествовало је 66 најбоље пласираних појединаца са квалификационих такмичења у којима је наступило више од 2.000 пензионера, саопштено је из Фонда за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Српске.

Финално такмичење одржано је од 15. до 17. септембра у прелијепом амбијенту Етно села "Станишићи", у организацији Удружења пензионера Републике Српске и под покровитељством Министарства рада и борачко инвалидске заштите Српске и Фонда ПИО.


Отварајући завршницу шаховског турнира, директор Фонда ПИО Младен Милић рекао је да су учесници првенства били пензионери из 45 општинских или градских удружења широм Републике Српске.

Након три такмичарска дана најбоље пласирани су Недељко Баврлић из Градишке, Миле Вуковић из Фоче и Слободан Јелић из Модриче.

За 10 најуспјешнијих такмичара додијељене су новчане награде у износу од 50 до 250 КМ, дипломе и књиге, док су три првопласирана освојила и пехаре.

Организатор је додијелио и двије посебне новчане награде-Недељки Пралица као најбоље пласираној ненаграђеној жени и Бошку Стегићу /81/ из Новог Града као најстаријем и најбоље пласираном ненаграђеном мушкарцу.

У саопштењу Фонда ПИО се наводи да је на завршници овог јединственог шаховског такмичења за првака Републике Српске у шаху, у категорији пензионера, одата захвалност бројним органима и институцимјама који су, као и претходних година, помогли да и ово 17. шаховско првенство протекне у најбољем реду и задовољству учесника.

"Са овог првенства учесници носе утиске да је ово шаховско такмичење потврдило смисао свог постојања, да се пензионери из свих општинских и градских удружења у Републици Српској међусобно такмиче у шаху, а изнад свега друже и размјењују искуства", закључују у Фонду.

Такмичење је одржано према званичном швајцарском систему ФИДЕ варијанта, уз сва правила и поштовање компјутерског паровања и одлука главног судије, као коначних и извршних.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана