Održani četvrti folklorni susreti Slatina 2015

Srna
Održani četvrti folklorni susreti Slatina 2015

Šamac - U Srednjoj Slatini kod Šamca večeras su održani Četvrti folklorni susreti "Slatina 2015" na kojima su učestovala kulturno-umjetnička društva /KUD/ iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH. Zamjenik načelnika opštine Milan Nikolić istakao je da opština Šamac podržava sve manifestacije ovakvog karaktera.

"Nadam se da će nas sljedeće pete jubilarne godine biti više kako bi pokazali svima šta smo postigli i kako njegujemo tradiciju", rekao je Nikolić.
 

Predsjednik Folklorne sekcije iz Srednje Slatine Marija Marić zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje Četvrtih folklornih susreta, istakavši da je od početka cilj bio da ova manifestacija bude tradicionalna.

Predsjednik KUD-a "Zavičaj" iz Šapca Božana Metikoš kaže da je prvi put u Srednjoj Slatini i da je oduševljava šarolikošću nošnji. Ovo je i prvo učešće Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Sveti Sava" iz Tenja u Hrvatskoj.

"U Hrvatskoj se bavimo očuvanjem srpske tradicije i običaja, djelujemo osam godina, imamo mlađe i veteranske sekcije, a u posljednje vrijeme imamo sve više saradnju sa društvima u BiH i Srbiji", rekla je predsjednik SPKD iz Tenja Svetlana Gavrilović.

Na Četvrtim folklornim susretima učestvovali su i KUD "Obudovac", KUD "Lopare", SPKD "Ozren" iz Karanovca, KUD "Posavac-Ugljara" iz Ugljare, KUD "Mladost" iz Sočkovca i KUD "Gradačac", kao i folklorne sekcije Srednja Slatina i "Porečina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana