Одржане трке убрзања у Градишци: Брзи и жестоки показали умијећа

М. В.
Одржане трке убрзања у Градишци: Брзи и жестоки показали умијећа

Градишка - Велики број заљубљеника у брзу вожњу одушевила је трка убрзања "Стреет раце 402 АК Октан", која је одржана на дионици аутопута Бањалука - Градишка у мјесту Чатрња на затвореном дијелу пута.

Вјештину у вожњи минулог викенда показало је 55 такмичара, који су на стази дугој 402 метра показали колико су њихови четвороточкаши "брзи и жестоки". Дарио Конопек из Славонског Брода побједник је најјаче, класе 9. Он је стазу прешао за рекордних 9,76 секунди, оставивши иза себе Дамира Ожеговића и Томислава Конопека.

Трка убрзања још једном је оправдала очекивања. Упркос великој врућини, у Чатрњи се окупио велики број љубитеља брзине.

Конопек је открио да његов "ауди С2" има 3.000 кубика и 1.300 коња. Побједник у класи 10 Дамир Ожеговић из Апатина, који вози "фићу буса", казао је да већ три сезоне наступа у овом возилу на свим такмичењима у региону и да постиже завидне резултате.

Предсједник Ауто-клуба "Октан" Синиша Баста истакао је да је задовољан како је протекла манифестација.

- Тркало се у класама од девет до 16 секунди. Такмичари су дошли из окружења пошто ће трка бити бодована за шампионате БиХ, Србије и Хрватске - рекао је Баста.

За избор најљепшег аутомобила било је пријављено десетак возила, а највише пажње изазвао је "фолксваген" Срђана Босанчића из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана