Одржане Шесте Посавске културне вечери

Срна
Одржане Шесте Посавске културне вечери

Дервента - У Дервенти је одржана манифестација Шесте Посавске културне вечери, на којој је наступило 15 културно-умјетничких друштава, а у организацији Удружења "Посављак" Бијело Брдо.

Идејни покретач догађаја је Јелица Блажевић која каже да су Посавске културне вечери манифестација на којој се може видјети сва љепота народних ношњи, али и чути изворна пјесма посавскога краја.


"Желимо помоћи у афирмацији неафирмисаних умјетника, очувати културна блага са овог подручја и пренијети на млађе генерације", рекла је Блажевићева.

Она је навела да је у склопу манифестације организована и изложба умјетничких слика и ручних радова.

Шесте културне вечери отворио је предсједник Удружења "Посављак" Бијело Брдо Фрањо Блажевић, који је захвалио свим донаторима на помоћи у организацији.

Манифестацији су присуствовали и министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, посланик у Њемачком парламенту Јосип Јуратовић, градоначелник Славонског Брода Мирко Дуспара и други.

"Био сам на манифестацијама у Загребу, Бечу, али нигдје срце не заигра као у Посавини, овдје у Дервенти, Броду. Сви ви који сте са нама сте наша снага", рекао је Чордаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана