Одржане Седме посавске вечери

Срна
Одржане Седме посавске вечери

Дервента - У Дервенти су одржане Седме посавске вечери у организацији Удружења “Посављак” из Бијелог Брда, на којој је наступило пет културно-умјетничких друштава.

Идејни покретач манифестације Јелица Блажевић истакла је да су Посавске културне вечери манифестација на којој се може видјети сва љепота народних ношњи, али и чути изворна пјесма посавскога краја.


“То је моја замисао и драго ми је да смо успјели истарајати у организацији. Осим наступа пет културно умјетничких друштава, ту је и изложба слика, ручних радова, једном ријечју свега оног што се руком може произвести”, рекла је Блажевићева.

Покровитељ манифестације је потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић који је присуствовао манифестацији и истакао њен значај.

“Манифестација је организована с циљем да се гаји традиција, обичаји и ношње. Похваљујем организаторе који су успјели да нас окупе”, рекао је Јерковић.

Манифестацију је отворио предсједник Удружења “Посављак” Фрањо Блажевић.

“Не дозволимо да умре наша традиција, обичаји, не смијемо то допустити. Морамо градити оно што су наши очеви започели”, рекао је Блажевић.

Манифестацији је присуствовао и министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, жупан Копривачко- крижевичке жупаније Дарко Корен, замјеник начелник општине Дервента Синиша Јефтић, начелник Одјељења опште управе Боривоје Голубовић и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана