Održana manifestacija Noć vuka

Srna
Održana manifestacija Noć vuka

Kotor Varoš - Na dječijoj manifestaciji "Noć vuka" održanoj u Kotor Varošu s ciljem da se kod djece razbiju predrasude o vuku kao opasnoj životinji večeras su nagrađeni najbolji likovni radovi i maske o temi "Crvenkapa i dobri vuk".

U kategoriji mališana od četiri do šest godina najbolji likovni rad je djelo Lene Vučenović, druga je bila Lea Čupić, dok su treće mjesto podijelili Jana Docić i Pavle Tepić.


Prva nagrada za likovni rad u konkurenciji od sedam do deset godina pripala je Đorđu Kučuku, drugo mjesto podijelili su mališani iz Edukativne radionice "Kolaž" i Centra za porodicu "Kuća radosti", dok je treće mjesto osvojio Danilo Pejaković.

Nagrada za najbolju masku pripala je Anđeli Đekanović, najoriginalniju masku imala je Emilija Trivić, a najkreativniju masku vuka napravio je Mitar Blagojević.

Prema riječima direktora Javne ustanove "Centar za kulturu, sport i informisanje" Dragana Zeljkovića glavni cilj manifestacije je da se razbiju predrasude kod djece stvorene brojnim narodnim legendama o vukovima kao opasnim životinjama, a takve predrasude dovode do ugrožavanja ove životinje.

"Večeras su mališani imali priliku da se dobro zabave, ali i da vide vuka u nekom ljepšem svjetlu", istakao je Zeljković.

U zabavnom dijelu programa u kotorvaroškoj kino sali nastupili su animatori - Fazonko Boban i vuk, mališani iz vrtića "Larisa Šugić", djeca iz Centra za porodicu "Kuća radosti" i učenici Osnovne škole "Sveti Sava" Kotor Varoš.

Organizator manifestacije "Noć vuka" bio je "Centar za kulturu, sport i informisanje", a podršku su pružili preduzeće "Sim tehnik" i tržni centar "Tropik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana